Den store, fete racerbil-filmen

Ford v Ferrari Regi: James Mangold, USA, drama, 2 timer 39 minutter, 9 år. Norsk kinopremiere 29. november.

Du skal ikke avskrive Ford v Ferrari fordi du ikke har noe forhold til motorsport. Rett nok leste jeg tegneseriebladet Tempo som barn, inkludert serien om racerbilmiljøet i Le Mans, og jeg elsker Rush. Men sporten som sådan bryr jeg meg filla om. Likevel er dette en av de få gangene jeg har savnet en bøtte popcorn på pressevisning.

Så kan man si at motorsport bare utgjør filmens ramme. I realiteten er dette en film om en helt spesiell racerbilfører – Ken Miles, og dynamikken og samarbeidet mellom ham og den talentfulle kollegaen og bildesigneren Caroll Shelby. Og så er det en film om hvordan store kapitalselskaper utnytter mennesker og deres kunnskaper, uten nødvendigvis å ha forståelse og respekt for hva disse menneskene faktisk kan, men for å styrke sin egen posisjon, tjene penger, vinne over konkurrentene.

Men innenfor disse rammene varter filmen opp med de gudbedre meg feteste, mest velkoreograferte bilracescenene ever. Det er så fett å se, rent filmatisk, hvordan klipp, lydbilde og fotoarbeid i disse scenene går opp i en høyere enhet, og racet er så spennende – ihvertfall for de av oss som ikke kjente til historien og Ken Miles fra før – at jeg etter to og en halv time vaklet ut av kinosalen med kroppen i helspenn. Ikke kjentes de 160 minuttene lange, heller.

Matt Damon som Carroll Shelby. (Alle foto: Twentieth Century Fox)

Mye skyldes selvsagt Christian Bale og Matt Damon i hovedrollene. Damon er designeren Carrol Shelby, som hyres inn av Henry Ford II (Tracy Letts) for å utforme en bil som kan ta kampen opp mot Ferrari, og aller helst slå deres biler i det berømte 24-timersløpet i Le Mans. En jobb der han må legge strategier, både i møte med Ford himself og i møte med underdirektører som helst vil kjøre sitt eget løp, for å si det sånn.

Bale spiller den eksentriske villmannen Miles, briten med det ustyrlige temperamentet og den helt eksepsjonelle følelsen for racerbilers kjøreegenskaper og tåleevne, samt en like eksepsjonell kjøreteknikk. Det er en utfordrende og takknemlig rolle, for er vi ikke alle litt glad i disse folkene som kan føle teknikk helt fysisk? I tillegg til kjøreferdighetene er vel dette det eneste Miles har til felles med Formel 1-kjøreren Niki Lauda (nydelig portrettert av Daniel Brühl i nevnte Rush.)

Christian Bale spiller den eksentriske racerbilkjøreren Ken Miles.

Ford v Ferrari stryker med glans i Bechdel-testen, som måler kjønnsbalansen i filmer (og som jeg har en del innvendinger mot, det skal sies.) Filmen har bare en kvinne som ytrer seg som noe annet enn navnløs sekretær, og det er Mollie (Caitriona Balfe). Hun er henvist til rollen som Miles kone og moren til hans sønn, Peter ( Noah Jupe, som gjorde seg bemerket i grøsseren A Quiet Place), og hun får være lite annet enn dette. Bortsett fra i en scene der hun tar rattet i egne hender og viser eget temperament. Scenen er fullstendig plausibel handlings- og relasjonsmessig, men gir også en følelse av å være en smule plassert der for bøte på den ellers totale mannsdominansen.

Dette er ikke noe jeg skal holde mot filmen; at det er overvekt av menn i en film som foregår i et mannsdominert miljø på 1960-tallet er knapt til å unngå – da måtte de laget en helt annen film. En vektigere innvending er at den følger en ganske velkjent mal. Men igjen: Det er en mal som fungerer, ihvertfall hvis man ser dette som primært en underholdningsfilm. Psykologisk stikker den ikke særlig dypt, selv om Damon og Bale tegner strålende portretter.

Men så er jo også James Mangold en særdeles dyktig håndverker, med en rekke svært severdige filmer på CV-en, særlig Walk the Line (om Johnny Cash), og 3:10 to Yuma, en av mine favoritter når det kommer til nyere westernfilm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s